De spouwmuur isoleer je efficiënt met TP 432KD

Vanuit de gangbare opbouw van de spouwmuur en de wens om bouwkosten binnen het bouwbudget te houden, introduceert Knauf Insulation een nieuwe spouwmuurisolatie met ECOSE Technology: TP 432KD.

Met de spouwmuurisolatie TP 432KD zit je goed binnen BENG, de thermische prestaties haal je met een dikte van 140 mm. Met glaswol isoleer je met aanzienlijk minder risico. Je hebt bij glaswol isolatie namelijk minder risico op een valse luchtspouw of thermische lekken. En dat is wel zo’n veilig idee als je kijkt naar de Wet Kwaliteitsborging.

Voordelen van TP 432KD spouwmuurisolatie
– Goede thermische prestaties (λ 0,031 W/(m.K)
– Diktes perfect geschikt voor RC binnen BENG en de gangbare spouwbreedte
– Thermische prestaties met minder risico bij Wet Kwaliteitsborging
– risicoloos isoleren doe je met glaswol
– Stevige plaat die makkelijk te snijden en installeren is
– Kostenefficiënte spouwmuurisolatie

Aannemers staan voor de volgende 4 uitdagingen
Er verandert binnenkort het een en ander voor aannemers. Nieuwbouwwoningen moeten voldoen aan de BENG norm en de Wet Kwaliteitsborging gaat in. Binnen BENG moet de gevel een iets hogere RC behalen. Deze gaat van 4,5 naar 4,7 m2.K/W binnen BENG. Omdat de correctiefactor in de rekenmethode vervalt, verandert er niets voor de gevelisolatie. Je hoeft de spouw niet dikker te isoleren.

Als de Wet Kwaliteitsborging ingaat moeten aannemers bovendien aan kunnen tonen dat ze voldoen aan de eisen uit het Bouwbesluit. Dat betekent dossiervorming. Het is logisch dat je dan kiest voor isolatiemateriaal dat minder risico oplevert zodat je de thermische prestaties in de praktijk ook echt haalt. Glaswol is zo’n materiaal.

Zoals het er nu naar uit ziet starten BENG en de Wet Kwaliteitsborging voor bouwen op 1 januari 2021.