Glaswol is onbrandbaar

Glaswol is onbrandbaar en heeft een stevige en flexibele samenstelling. Wil je glaswol isoleren op maat, dan kun je het beste gebruik maken van een isolatiemes of isolatiezaag. Dit handige materiaal is verkrijgbaar in rollen, platen en met spijkerflens.

Glaswol met spijkerflens

Glaswol kale rol

Glaswolplaten

Glaswol spouwplaat

Glaswol wordt gemaakt van gerecycled glas

Glaswol isolatie wordt gemaakt van gerecycled glas. Het bestaat voor 80 procent uit gerecycled glas dat op zeer hoge temperatuur wordt verhit. Tijdens dit proces worden de glaswolvezels getrokken. Er zijn verschillende merken glaswol isolatie, zoals Knauf. Knauf maakt gebruik van het bindmiddel ECOSE tijdens het productieproces, waardoor de glaswol niet jeukt aan de huid en handen. Het is bovendien geurloos en stofvrij, wat de glaswol van Knauf een prettig materiaal maakt. Glaswol isolatie met het traditionele bindmiddel heeft een gele kleur, maar de producten van Knauf zijn te herkennen aan een bruine kleur.

  • Levering aan bedrijven en particulieren door heel de Benelux
  • Ruime voorraden
  • Binnen 1-2 werkdagen geleverd

Welke vormen zijn verkrijgbaar?

Glaswol isolatie is verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, elk met hun eigen specificaties. Als je op zoek bent naar glaswol rollen met een spijkerflens, bieden we materialen met een aluminium rug die ook dampwerend werken. Dit is ideaal voor hellende daken, zoals op zolders. Je kunt ook gebruikmaken van een kale rol glaswol in combinatie met een dampwerende folie. Glaswol isolatie is geschikt voor platte en hellende daken van binnenuit en voor wanden.

Voor welke situaties is glaswol geschikt?

Glaswol isolatie is geschikt voor verschillende situaties. Je kunt het gebruiken voor voorzetwand en scheidingswand isolatie. Het is ook ideaal voor isolatie van daken, muren en vloeren. Dankzij de stevige glaswolplaten kunnen ze eenvoudig worden gebruikt voor vloeren en gevels. Voor het isoleren van spouwmuren kun je glaswol spouwplaten toepassen. Een voorbeeld van een glaswolrol met een goede kwaliteit-prijsverhouding is de Knauf Naturoll 035. Het is altijd belangrijk om naar de specifieke situatie te kijken waarin je dit handige materiaal wilt gebruiken.

Geluidsisolatie

Naast thermische isolatie biedt glaswol isolatie ook geluidsisolatie. Als je op zoek bent naar een materiaal dat geluidsoverlast tegengaat, kies dan voor Knauf Acoustifit. Dit product is speciaal ontwikkeld voor geluidsisolatie. Hoe meer massa het isolatiemateriaal heeft, hoe beter de geluidsisolatie. Bovendien zorgt glaswol isolatie dankzij de goede thermische isolatie voor een koele ruimte in de zomer en een warme ruimte in de winter.

 37,33

Voor 14:00 besteld, volgende werkdag in huis.

Bereken m2
 37,17

Voor 14:00 besteld, volgende werkdag in huis.

Bereken m2
 36,27

Voor 14:00 besteld, volgende werkdag in huis.

Bereken m2
 37,25

Voor 14:00 besteld, volgende werkdag in huis.

Bereken m2
 41,33

Voor 14:00 besteld, volgende werkdag in huis.

Bereken m2