Platdak isolatie

Hellenddak isolatie

Dakisolatie

Een plat dak isoleren? Dat kan van buitenaf met verschillende materialen geïsoleerd worden. PIR-isolatieplaten worden veel gebruikt, omdat het drukvast is en goed beloopbaar. Ook heeft PIR een hoge isolatiewaarde. Als u besluit om uw platdak te isoleren, moet u het materiaal onder de dakbedekking aanbrengen. Als uw dakbedekking nog in goede staat is, kunt u er ook voor kiezen om XPS-platen te gebruiken. U krijgt dan een wam-dak-constructie.

U kunt uw platte dak ook van binnenuit isoleren. Hiervoor kunt u gebruikmaken van minerale wolsoorten als steenwol en glaswol. Bij de isolatie van binnenuit moet u wel rekening houden met vocht. Dit kunt u voorkomen door gebruik te maken van een folie.

Hellenddak isolatie

Hellende daken worden vaak van binnenuit geïsoleerd. Dit gebeurt veelal via de zolder. Veelgebruikte materialen hierbij zijn PIR en minerale wolsoorten als steenwol en glaswol. Na het plaatsen van de isolatie, kunt u de constructie zelf afwerken met gipsplaten. U kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van onze maatwerk-oplossingen (PIR met gips, OSB of Fermacell). Dit scheelt u werk en levert ook nog eens een mooie afwerking op.

Hellende daken kunnen ook van buitenaf geïsoleerd worden met PIR renovatieplaten. Deze platen zijn voorzien van drie tengels en kunt u eenvoudig aanbrengen op een bestaand dakbeschot. Heeft u een dakhelling die kleiner is dan 25°c, dan moet u eerst een waterkerende damp-open folie plaatsen. Deze dakhellingen zijn namelijk vlakker waardoor het water moeilijker weg kan.