Steenwol

Ben jij al bekend met het materiaal steenwol? Het wordt gemaakt van het gesmolten vulkanisch gesteente basalt en het is 100 procent recyclebaar. Je kunt het gebruiken in verschillende situaties, zoals isolatie van gevels, vloeren, wanden en daken. Doordat het thermische en akoestische eigenschappen heeft is het zeer geschikt voor isolatie. Ook is het brandwerend en het heeft een aantal positieve eigenschappen. Zo is het geschikt voor thermische isolatie en geluidsisolatie maar het is ook milieuvriendelijk, waterafstotend en het heeft een lange levensduur.

Er zijn verschillende soorten steenwol op de markt zoals van Knauf. Je kunt de steenwolplaat van Knauf gebruiken voor zowel thermische-, als geluidsisolatie gebruiken in een dak, vloer, muur en scheidingswand. Dit maakt het een goed materiaal om toe te passen in dit soort situaties.

Daarnaast heb je de Rocksono Base platen van Rockwool die je niet alleen kunt toepassen in voorzetwand en scheidingswand-isolatie maar ook in daken, vloeren en plafonds. Daarnaast is het ook nog eens geluidsabsorberend en de steenwolplaten sluiten perfect op elkaar aan en ze zijn bestand tegen brand.

  • Levering aan bedrijven en particulieren door heel de Benelux
  • Ruime voorraden
  • Binnen 1-2 werkdagen geleverd

Steenwol met spijkerflens

Vloerplaat

Platen

Spouwplaat

Welke vormen zijn verkrijgbaar?

Dakisolatie van steenwol
Steenwol is ook erg geschikt om je daken te isoleren, zoals bij een plat dak van binnenuit. Doordat de vezelstructuur erg flexibel is kunnen de dakplaten in meerdere stukken gesneden worden. Leg je de platen op het dak dan ben je ervan verzekerd dat de stevigheid onveranderd is wanneer de platen tegen elkaar worden gelegd. Hierdoor krijg je een optimaal thermisch isolerend dak.

Een fijne en gezonde woning
Het fijne van steenwol is dat het tegen elk soort weer bestand is. Zo ben je ervan verzekerd dat je in huis altijd een fijne temperatuur ervaart. Voordat je gebruikt van de steenwol isolatie is het belangrijk om te kijken naar de isolatiewaarde. Hiermee wordt de lucht- en warmtestroom verminderd en zo zorgt de steenwol ervoor dat de warmte behouden wordt in de winter en dat de gebouwen in de zomer koel blijven.

Bij de isolatiewaarde spreek je altijd van een lambdawaarde. Dit is de warmtegeleidbaarheid van een materiaal en hoe lager de waarde, hoe beter het materiaal zijn warmteverlies tegenhoudt. Steenwol heeft een relatief goede waarde omdat het ligt tussen de 0,033 en de 0,040. Bij dit materiaal hoef je ook niet bang te zijn voor waterdamp, omdat dit makkelijk vermeden wordt door de goede structuur. Doordat er een goede isolatiewaarde is bespaar je ook nog eens op airco- en stookkosten. Zo ben je verzekerd van een fijne en gezonde woning.

Welke vormen zijn verkrijgbaar?

Isolatie voor de muur
Wil je graag steenwol gebruiken voor het isoleren van een muur, dan kun je dat het beste doen door het plaatsen van een voorzetwand. Deze vul je dan op met steenwol. Wil je liever een nieuwe buitenmuur dan kun je het beste steenwol spouwplaten gebruiken. Het fijne hieraan is dat de voorzijde van deze spouwplaat hard is en dat de achterzijde flexibel is. Daardoor is het eenvoudig om te spouwplaat te plaatsen en het voordeel is dat platen die slecht aansluiten worden voorkomen.